Un pompier din Vâlcea a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Drama în rândul eroilor din prima linie. Un pompier din Vâlcea a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Gheorghe Romeo Banu era subofițer operativ principal din septembrie 2006 la Garda de Intervenție Brezoi și fusese confirmat cu SARS-CoV-2 în luna octombrie.

Un pompier din Vălcea a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Încă un erou din prima linie a murit, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un pompier de numai 46 de ani, din județul Vâlcea. Bărbatul de 46 de ani a foast confirmat cu virusul din China în luna octombrie. Pompierul era angaja că subofițer operativ principal din septembrie 2006 la Garda de Intervenție Brezoi din județul Vâlcea.

Pompierul de numai 46 de ani a primit decizia de izolare la domiciliu în perioada 13-26 octombrie, însă simptomele grave pe care le-a avut au dus la internarea acestuia în Spitalul Județean Vâlcea, Secția de Boli Infecțioase, unde s-a luptat, preț de câteva zile, cu boala.

Din păcate, starea de sănătate a lui Gheorghe Romeo Banu s-a degradat, așa că acesta a fost transferat de la Secția de Boli Infecțioase la UPU Vâlcea. Luni, bărbatul a fost declarat decedat.

O asistentă din Olt, care trata pacienți COVID-19, a murit la Terapie Intensivă, din cauza temutului virus

Coronavirusul a făcut săptămână trecuta o noua victima în linia întăi. Mai exact, în data de 16 octombrie, o femeie în vârstă de 47 de ani, care lucra ca asistentă la Secţia de Medicină internă, din cadrul Spitalului Orăşenesc Balş, s-a infectat cu noul coronavirus. În scurt timp, starea acesteia s-a agravat și a murit la Terapie Intensivă.

Imediat ce a aflat rezultatul pozitiv pentru COVID-19, femeia s-a prezentat pentru internare la Spitalul Orăşenesc Balş. După ce i-a fost efectuată o radiologie, semnele arătau că starea de sănătate se agravează. A fost trimisă apoi la spitalul din Caracal, pentru o tomografie. La acel spital s-a și internat.

„De joi a început să desatureze şi dacă nu mă înşel vineri s-a făcut transferul, în urma insistenţelor pentru un computer tomograf, pentru că a evoluat imaginea radiologică. Noi nu avem computer tomograf, avem numai radiologie. S-a insistat pentru un CT la Caracal, s-a obţinut un CT şi am reuşit să o şi oprească. Nu erau locuri în Terapie Intensivă“, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş, notează adevărul.ro.

Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, suspendată

Luni dimineață, asistenta a decedat la Terapie Intensivă. De asemenea, s-a infectat și o colegă de-ale femeii și a fost transferată la AȚI de la spitalul din Slatina.

Astfel, a fost suspendată pentru o săptămână activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş.

„În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină inernă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic”, a declarat managerul Spitalului Orăşenesc Balş.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *