Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă la ora 18:00

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, luni, la ora 18,00, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Declarația președintelui va avea loc în contextul în care Bucureștiul intră în scenariul roșu după ce, în premieră de la declanșarea crizei sanitare, a fost depășit pragul de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori.

În consecință, școlile, restaurantele, teatrele și cinematografele se vor închide. Iar masca de protecție devine obligatorie peste tot, inclusiv în spațiile publice deschise.

Toate deciziile vor fi bătute în cuie la întrunirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență (CMSU), programată astăzi la ora 15.00.

Restricțiile privind școlile vor fi în vigoare pentru următoarele două săptămâni, a declarat premierul Ludovic Orban, chiar dacă, în acest interval, rata de incidența va scădea.

Pentru că nu mai sunt locuri libere în unitațile medicale pentru cei infectați, spitalul Colentina din Capitală va deveni spital COVID.

Bilanț 19 octombrie. 2.466 cazuri noi, la doar 8.040 de teste efectuate 

Până luni, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Astfel, aproape o treime (30,6%) din testele efectuate în ultimele 24 de ore au fost pozitive.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *