Nicușor Dan nu poate prelua mandatul de primar: „PSD vrea să șteargă niște urme”

Chiar dacă a trecut aproape o lună de la alegerile în urma cărora a câștigat detașat fotoliul de primar al Capitalei în fața Gabrielei Firea, Nicușor Dan nu își poate prelua oficial mandatul.

Într-un mesaj publicat recent pe contul personal de Facebook, acesta susține că 52 de persoane, foști sau actuali consilieri PSD, au depus contestații, împiedicându-l astfel să „își intre în pâine”.

Prin urmare, va trebui să aștepte cel puțin până luni, 26 octombrie, când la Curtea de Apel se va judeca un nou termen în dosarul care îl împiedică să rezolve „probleme urgente” ale Capitalei precum „criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar”.

„Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat”, susține primarul ales al Capitalei.

Nicușor Dan iese la atac. Acuză PSD că încearcă să întârzie preluarea mandatului de primar

„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni”.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *