Ludovic Orban, despre un nou lockdown în România. Ce pregătesc autoritățile

Primul-ministru Ludovic Orban crede că nu se impune un nou lockdown în România, epidemia de coronavirus putând fi ținută sub control prin respectarea normelor de protecție sanitară.

Întrebat, într-o conferință de presă la Iași, dacă țara noastră ar putea prelua modelul Israelului și să recurgă din nou la carantină la nivel național, măsură care a dus la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, Orban a spus că nu  este luată în calcul această variantă, informează News.ro.

„Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie”, a spus premierul.

Orban merge în continuare pe restricțiile la nivel local

El a spus că aceste obiective pot fi atinse dacă populația se conformează regulilor de prevenție a infectării cu SARS-CoV-2.

„Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a declarat Orban.

El a precizat că România va continua să folosească o abordare la nivel local, prin care măsurile restrictive să fie adoptate în localitățile sau județele unde situația o impune.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *