Doar cazurile grave de Covid-19 merg la spital. Nelu Tătaru: De săptămâna viitoare, cazurile medii şi uşoare pot rămâne acasă, sub supravegherea medicilor de familie

Rata de infectare cu coronavirus în România atinge cote îngrijorătoare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, în a doua zi cu peste 4.000 de cazuri raportate, că de săptămâna viitoare asimptomaticii și cazurile ușoare și medicii de Covid-19 vor rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie. Doar cazurile grave vor mai fi spitalizate. Amintim că 721 de pacienți se află în acest moment internați la Terapie Intensivă, iar țara noastră are „în jur de 1.030 de paturi ventilate”, după cum anunța Tătaru în vară.

Nelu Tătaru: Doar cazurile grave de Covid-19 vor mai fi tratate la spital

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Cazurile medii şi uşoare de COVID, tratate acasă

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *