Când ajunge vaccinul COVID-19 în România și care sunt primii beneficiari. Anunțul lui Nelu Tătaru

Când ajunge vaccinul anti COVID-19 în România? Iată o întrebare la care ministrul Nelu Tătaru a oferit un răspuns așteptat de toată lumea.

Conform ministrului Sănătății, o parte dintre români vor beneficia de acest tratament încă de la finalul lunii decembrie, atunci când o primă tranșă va ajunge în țară.

Dacă vaccinul va ajunge la finalul anului, procesul efectiv de vaccinare va debuta odată cu luna ianuarie a anului 2021, mai dă asigurări oficialul Guvernului.

Nelu Tătaru anunță când ajunge vaccinul COVID-19 în România

Vești bune în toată această perioadă critică în care se află România din cauza intensificării pandemiei de COVID-19.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvălui, marți, că o primă tranşă a vaccinului împotriva coronavirusului ar urma să ajungă în România la sfârşitul lunii decembrie.

De asemenea, ministrul a mai precizat că primii care vor fi vaccinați sunt cei care lucrează în sistemul sanitar.

”Se discută despre un vaccin SARS-CoV-2. Avem acele discuții cu Comunitatea Europeană, suntem angrenați.

Avem o primă transă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie şi să începem vaccinarea în ianuarie. Intenția noastră este să vaccinăm tot personalul medical în acea perioadă”, a spus Nelu Tătaru la videoconferința Profit Health Forum, conform România TV.

Câte paturi la ATI are România

În aceeași conferință la care a luat parte în cursul zilei de marți, Ministrul Sănătății a mai afirmat că în prezent sunt pregătite peste 1.200 de locuri pentru Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), fiind ocupate peste 800 (823 la raportarea de luni)

Totodată, Nelu Tătaru a menționat că până la finalul lunii speră să existe încă 200 de paturi. De asemenea, ministrul a menționat că paturile de la Terapie Intensivă se eliberează doar prin vindecare sau deces.

”Noi am plecat la început cu spitalele suport Covid, cele 226 de spitale, cu Terapie Intensivă în care aveam 740 de paturi complet utilate. În acest moment suntem spre 1.200 de paturi complet utilate.

Sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem încă 200 de paturi să putem merge strict pe suport Covid”, susține ministrul, conform sursei citate.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *