Avertisment de lapoviță și ninsori în România! Anunț de ultimă oră de la ANM

Administrația Națională de Meteorologie avertizează o perioadă dificilă pentru aproape întreg teritoriul României.

Pentru weekend-ul acesta se anunță temperaturi scăzute, ploi și chiar ninsoare în unele zone. Urmează fenomene meteorologice mai puțin obișnuite pentru luna octombrie.

Weekend-ul acesta vine cu vești proaste pentru cetățenii din aproape toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben în Județul Sibiu in localitățile Sibiu, Tălmaciu, Porumbacu de Jos, Avrig,

Cârța si Arpașu de Jos. Tot la fel și în județul Brașov, localitățile Voila, Viștea, Ucea. Ceața va apărea în aceste localități și va reduce vizibilitatea sub 200 de metri.

Avertizările nu întârzie să apară pentru weekend-ul care vine. ANM anunță ninsoare în anumite regiuni ale țării, fiind temperaturi mult mai joase decât în mod normal în această perioadă. Ei avertizează pe timpul nopții temperaturi de pana la 0 grade.

Conform prognozei meteo ANM, iată cateva informații din zonele de pe teritoriul României.

În Maramureș, vremea se va incălzi, in perioada 19 si 23 octombrie, până la 18-19 grade, de la 11-12 grade din prima zi, pe regim termic diurn. Pe timpul nopții, media temperaturilor cresc de la 0-2 grade, până la 8-9 grade până la data de 25 octombrie.

După această perioadă, valorile vor scădea treptat, iar la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a prognozei, va exista o maximă în timpul zilei de 13-14 grade, iar pe timpul nopții vor scadea spre 4 grade. După data de 24 octombrie vor fi precipitații aproape în fiecare zi, dar vor fi raportări într-o zonă restrânsă.

Moldova va fi răcoroasă, temporar vor exista precipitații slabe, în perioada 24-26 octombrie, dar și după data de 27 octombrie. În primele doua zile temperaturile maxime vor fi în jurul a 14 grade, iar media minimelor de 4 grade, aproximativ. Apoi, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, maximele fiind de 12-16 grade și minimele intrre 4-8 grade.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *